Blogból könyv 3. Elisa Medhus: Fiam és a túlvilág

fiam.jpg

Dr. Elisa Medhus több mint harminc éve dolgozik belgyógyászként. Több díjnyertes gyermeknevelési könyv szerzője (pl.: A jó szülő kézikönyve), és előadásokat, tanfolyamokat tart a nevelés témaköre iránt érdeklődőknek.

Húszéves fia, Erik öngyilkosságát követően kezdte el írni ChannelingErik.com nevű blogját, hogy feldolgozza gyászát. Ebből született meg könyve Fiam és a túlvilág címmel.

Fia halála után az addig ateista nő elkezdte keresni, hogyan tudna kapcsolatot találni elhunyt fiával. Ennek segítségére különböző médiumokhoz, papokhoz ment el. Nem tisztem eldönteni, hogy valóban létrejött-e ez a kapcsolat, mindenesetre párbeszédekben fogalmazódik meg a mű (ami lehet valós vagy fiktív is).

A másvilági beszélgetések során a személyes ügyek tisztázásán túl számos sokakat érdeklő kérdést föltett fiának, mint például: Milyen érzés a halál? Hová megyünk, miután elhagyjuk a testünket? Milyen helyre kerülnek a lelkek, és mit lehet ott csinálni?  Kicsoda vagy micsoda Isten? Kik vagy mik vagyunk mi, és miért születünk a földre?...